IMENA FOUNDATION
ZET ZICH IN VOOR
ONDERWIJS,
SCHOON DRINKWATER
EN MEDISCHE
VOORZIENINGEN
IN AFRIKA

Imena viert jubileum met uitgave prentenboek

Imena Foundation bestaat 12,5 jaar. Dat viert de stichting met de uitgave van een prentenboek met als thema ‘liefdevol delen’.

Het verhaal dat in ‘HUIS van NIKS’ wordt verteld, is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een familie die ondersteund wordt door Imena Foundation: de ‘Juliette family’. Juliette is een meisje dat Margriet de Wilde van Imena Foundation tijdens haar eerste bezoek aan Zambia in maart 2009 ontmoet in het huttendorp Mpeni. Ze is dan twee jaar oud. Er ontstaat een bijzondere band met het meisje en haar familie. Ook in de daaropvolgende jaren wordt het gezin steeds bezocht. Het gezin behoort tot de armsten van de Mpeni-gemeenschap.

Dankzij steun vanuit Imena Foundation gaan alle vier kinderen (Phillip, Zingiwe, Juliette en Lydia) nu naar school. De oudste, Phillip, zit inmiddels in ‘grade ten’ van de Boarding School in Katete.

Op een dag brandt de hut van de Juliette family volledig af en blijft de familie berooid achter. Dankzij de vrijgevigheid van de dorpsgemeenschap lukt het de familie om het leven te herbouwen.

Het prentenboek HUIS van NIKS vertelt een verhaal over liefdevol delen, voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar. Maar ook oudere kinderen zullen er veel plezier aan beleven. Schrijver van het boek is Reinie Bouma-van Manen, illustrators zijn Rosa van der Vijver (‘de Zandprinses’) en Anneke Bouma.

Het boek is zowel in het Nederlands, Engels als in de Friese taal te koop voor 14,95 euro per stuk. De opbrengst van het prentenboek komt ten goede aan het ondersteunen van gezinnen in Zambia die het schoolgeld en andere basisbenodigdheden voor hun kinderen niet kunnen bekostigen.